İsveç vizesi için neler gerekiyor?

İsveç'te çalışma, oturum izni, aile birleşimi, turistik, ticari gibi bir çok kategoride başvurularda belli evraklar gerekiyor.

Vize başvurunuz için temin etmeniz gereken birtakım belgeler vardır. Bu belgeler olmadan vize başvurunuzu gerçekleştiremezsiniz. Sitemizde sizler için hazırlamış olduğumuz evrak listeleri büyükelçiliğe bağlı konsolosluk birimi referans alınarak düzenlenmiştir. Ancak evraklar zaman zaman güncellenebildiğinden konsolosluk birimine ulaşarak evrak listelerini teyit ettirmenizi tavsiye ederiz.

İsveç vizesi için gerekli belgeler hazırlanırken evraklarınızın güncel tarihli olmasına dikkat etmelisiniz. Evraklarınızı titiz bir şekilde hazırlamalı ve beyan ederken eksik ya da hatalı evrak sunmamalısınız. Maalesef birçok insan bu konuda hata yapabiliyor. Eksik evrak nedeniyle birçok sorun yaşayan ve olumsuz sonuçlar elde eden insan var. Profesyonel destek almak bu nedenle çok önemlidir.

Seyahatinizin kapsamına, vize türüne göre hazırlamanız gereken belgeler birbirinden farklı olabilir. Sayfamızda hazırlanması gereken asgari evraklar açıklanmıştır. Ancak turistik, ticari, aile ziyaret, transit amaçlı seyahatlerde beyan edilmesi gereken farklı evraklar vardır. Ticari ve aile ziyaret vize başvuruları için davetiye temin edilmesi gerekir. Vize türlerine göre evrak listelerine sitemizin Vize İşlemleri alt menüsünden ulaşabilirsiniz.

Sunacağınız evraklar seyahat planına göre farklılaşmasının yanı sıra başvuru sahibinin mesleki durumuna göre de farklılaşır. İşveren, çalışan, emekli, öğrenci, ev hanımı, kamu personeli gibi durumlara göre ibraz edilmesi gereken evraklar da değişir. Sayfamızın devamında mesleki durumlara göre farklılaşan evraklar tek tek açıklanmıştır. Hazırlıklarınıza başlamadan sizler için hazırlanmış sayfalarımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Öncelikle vize başvurularında konsolosluğun gerekli görmesi halinde başvuru sahibini görüşmeye çağırıp ek evrak talebinde bulunabileceği hatırlatmasını yapalım. Schengen vizesi için gerekli asgari evraklar aşağıdaki gibidir.

Gerekli Belgeler

İsveç Vizesi

Başvuru formu İngilizce doldurulmalıdır. (Application for Schengen FamilyVisa) Başvuru formu doldurulduktan sonra mutlaka gerekli yerlere imza atılmalıdır. Başvuru sahibi reşit değilse imza bölümünü anne ve babası doldurmalıdır. (Anne ve babanın imzası olmalı) Başvuru formunu sitemizin ana menüsünden başvuru formları kategorisine girerek indirebilirsiniz.

2 adet 35 x 40 mm ölçülerinde fotoğraf. Fotoğraflar renkli ve güncel olmalı, başvuru sahibinin son halini yansıtmalı, beyaz bir arka plana sahip olmalıdır. İsveç vizesi fotoğraf ölçüsünü görmek için tıklayınız.

Seyahat sonlanma tarihinden sonra üç ay geçerliliği bulunan pasaport ve pasaport fotokopisi. Kimlik bilgilerinin bulunduğu, vize basılmış sayfalar ve mühürlü sayfaların hepsini fotokopi olarak sunmalısınız. Vize başvurusu için kullanılacak pasaport son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır. Varsa eski pasaportların sayfalarının da fotokopisi sunulmalıdır. Pasaportunuzda vize basılması için boş sayfa bulunmalıdır. (en az 2 boş sayfa)

İsveç vizesi için gerekli evraklar arasında ulaşım ve konaklama bilgilerini destekleyici belgeler de olmalıdır. Konaklama rezervasyonlarınız seyahatinizin tamamını kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından ülkenize geri döneceğinize dair belgeler sunmanızda yarar vardır. Seyahat masraflarının nasıl ve kim tarafından karşılanacağını destekler belgeler. Banka hesap dökümü (son 3 aylık), banka hesap cüzdanı fotokopisi vb.) Eğer seyahatinizi finanse edecek biri varsa o kişinin de gelir ve çalışma belgeleri sunulmalıdır.

Schengen ülkeleri için zorunlu olan 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası. Sigorta Schengen ülkeleri için geçerli olmalı ve seyahat süresinin tamamını kapsamalıdır. Yabancı uyruklu başvuru sahipleri sigorta hizmetini kendi ülkelerinden ya da seyahat etmeyi düşündüğü ülkeden karşılamalıdır. (Türkiye’de ikamet izinleri yoksa)

Sigorta Muafiyeti: Diplomatik pasaport sahipleri, havalimanı transit vizesine başvuranlar, AB vatandaşının eşi, AB vatandaşının 21 yaş altındaki çocukları benzer bir sigortaya sahip olmaları durumunda bu prosedürden muaf tutulabilirler.

Tam Tekmil Vukatlı Nüfus Kayıt Belgesinin orijinali beyan edilmelidir. (Anne, baba ve kardeşler, varsa eş ve çocuklar içerir).

Mesleksel duruma göre değişiklik gösteren ek evrak listesi aşağıdaki gibidir:

Başvuru Sahibi Çalışan ise;

İşveren mektubu ya da işyeri izin yazısı/onayı. Seyahat edecek kişinin hangi tarihlerde izinli olduğu açıkça belirtilmelidir. Kaşeli ve imzalı sunulmalıdır.

SGK (sosyal güvenlik) işe başlama bildirgesi

Barkodlu SGK 4A hizmet dökümü ve maaş bordrosu (son 3 aylık)

Bağlı bulunulan şirketin ticaret odasındaki kaydı, faaliyet belgesinin kopyası, sicil gazetesinin fotokopisi

Vergi levhası ve imza sirküleri

Başvuru Sahibi Çiftçi ise;

Çiftçinin bağlı olduğu ziraat odasından alınan çiftçilik belgesi

Başvuru Sahibi İşveren ise (Şirket Sahibi);

Sahibi olunan şirketin ticaret odasındaki kaydı, ticaret sicil gazetesinin ve faaliyet belgesinin kopyası

Vergi levhası ve imza sirküleri

Başvuru Sahibi Emekli ise;

Banka hesap özeti ya da emekli cüzdanı gibi emekliliğini kanıtlayan belge sunmalıdır.

Başvuru Sahibi Öğrenci ise;

Öğrenci belgesinin orijinalini beyan etmelidir.

Başvuru Sahibi 18 yaşından küçükse;

Schengen vizesi başvuru sahibi 18 yaşını aşmamışsa ve yalnızca ebeveynlerinden biri ya da yasal vasisi ile İsveç’e seyahat ediyorsa ebeveynlerden noter tasdikli muvafakatnamenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

İsveç Oturum, vize başvurularınızda profesyonel danışmanlık hizmeti vermektedir. İsveç Oturum aracılığıyla tüm Schengen ülkeleri için profesyonel danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. İsveç Oturum, vize ile ilgili her türlü sorununuza çözüm odaklı yaklaşarak, evraklarınızın kontrolünü, çevirisini, seyahat tarihlerinize göre otel ve ulaşım rezervasyonlarınızı ve Schengen bölgesi için zorunlu olan seyahat sağlık sigortanızı yapar.

Vize başvurularına dair karmaşık prosedürlerle zaman kaybetmek istemiyorsanız İsveç Oturum'u arayarak profesyonel destek alabilirsiniz.

DİKKAT!

Bu bilgiler temel bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı ve daha net bilgiler almak için, bulunduğunuz bölgedeki İsveç Büyükelçiliği Konsolosluk şubesini arayabilirsiniz

Not: Tüm bu zorlu süreçlerde zaman kaybı yaşamamak ve işlemlerinizin en doğru şekilde yapılması için bizimle iletişim kurabilirsiniz

Sohbete başla
Size nasıl yardımcı olabilirim?
Merhabalar.
İsveç Oturum Destek Hattına Hoşgeldiniz.
Lütfen sormak istediğiniz konuyu açık olarak yazınız.
Size en kısa sürede dönüş yapacağız.